Bamboo

(Moso Bamboo GRADwood)

Bamboe is de Toekomst

Bij Omni bouwkunnen wij u een groot aantal soorten hardhout aanbieden, waaronder Ipé, Padoek, Jutai, Garapa en nog veel meer. Welke soort hout u wilt is zeer persoonlijk, elke houtsoort heeft een ander soort vlam. Waar Padoek een opvallend contrast heeft, heeft Ipé een opvallende kleurvariatie. Daarnaast is hout een natuurlijk product en is elke plank uniek. Een unieke en natuurlijke uitstraling is vaak de reden waarom iemand hout boven composiet verkiest. Door de grote vraag naar hout zijn niet alle soorten altijd voorradig. Wij raden u dan ook aan om zo vroeg mogelijk contact op te nemen met Omni bouwom de mogelijkheden te bespreken.

Moso bamboo heeft een unieke vergrijzing.

Moso bamboo heeft een unieke vergrijzing dat afkomstig is van het proces dat een bamboe stengel doorgaat om een Moso bamboo X-treme plank te worden. Doordat de stengels gestript worden waarbij de vezels overblijven en samengeperst worden zijn er duidelijke lijnen te zien. Deze lijnen zorgen voor een kleurenspel van grijstinten. Vergrijst Moso Bamboo geeft een stoere en sterke uitstraling. Wilt u nog meer vergrijsde Moso Bamboo projecten zien? Doordat Moso Bamboo een populaire keuze is zijn er inmiddels genoeg vergrijsde projecten. U kunt hiervoor de website raadplegen en onze eerdere projecten bekijken, zoals bijvoorbeeld het Notiz Hotel NHL Stenden. Ook kunt u genoeg voorbeelden vinden op onze instagram pagina.

Een logische stap vooruit met ons GRADwood systeem.

Bij Buitenparket-vloeren zijn ventilatie en waterafvoer de belangrijkste aandachtspunten. Indien hier geen rekening met gehouden wordt ontstaat er gladheid, kromtrekking, meer uitzetting en meer krimp. Het GRADwood concept voorkomt dit soort problemen. Buitenparket Moso Bamboo Xtreme met het innovatieve GRADwood systeem is een logische stap vooruit. Het grote voordeel van de GRADwood clip en de Flatrail is de verbeterde ventilatie. De onderkant van de plank ligt geheel vrij van de regels, waardoor er geen water tussen de onderregel en de GRADwood plank gaat zitten. Verder is er gekozen voor een plank met een lichte bolling, deze bolling zorgt voor een snellere water afvoering. Hierdoor is het oppervlak snel droog en maken algen en schimmels minder kans. Hierdoor hoeft je zich ook minder zorgen te maken over gladheid dat normaliter door alg veroorzaakt wordt. De montage van het Moso Bamboo X-treme GRADwood buitenparket is zeer eenvoudig. Wanneer gezorgd is voor een stabiele onderconstructie en de GRADwood regels gemonteerd zijn hoeven de terrasplanken er slechts nog in geklikt te worden. Naast montage is het ook mogelijk om de planken gemakkelijk te demonteren. Met de speciale sleutels die je tussen de planken laat glijden grijp je tussen de regel en de GRADwood clips waarna je ze lost klikt door een hefboomwerking. Hiermee beschadigt u niet de clip, plank of regel. De onderdelen kunt u vervolgens gemakkelijk terugplaatsen of elders gebruiken.

De Gradwood clip wordt vervaardigd uit Poly Proxy Methyleen (POM) en is 100% gerecycled en recyclebaar. Deze sterke kunststof wordt ook veel gebruikt aan de buitenkant van auto’s, voor bijvoorbeeld spiegels Het is een zeer sterke verbinding. De vorm van de clip zorgt voor een goede geleiding van het uitzetten/krimpen en hol trekken van de terrasplanken, zonder dat de clip zelf beschadigd wordt. De weerstand tegen de trekkracht, getest door FCBA, is 1,5 tot 2,5 keer hoger dan de vereiste normen binnen DTU 51.4, die een kracht van 50 daN per clip voorschrijft.