Silvadec

Silvadec: Een pionier en expert!

Silvadec is een pionier en expert op het gebied houtcomposiet dat op deze markt voorop loopt door haar productie voortdurend aan te passen op de huidige gebruiker en trends in de markt. Silvadec heeft een breed assortiment aan terrasplanken, kleuren en afwerkingen. Bij Awood kunt de Elegance, Emotion en Atmosphere terrasplanken terugvinden en daarnaast bieden wij ook een aantal van Silvadec’s gevelbekleding composieten aan.

Waarom Silvadec composiet?

Het houtcomposiet van Silvadec heeft een vergelijkbare uitstraling als dat van hout, hiermee kunt u  de warmte van onbewerkt hout nabootsen zonder bang te zijn voor kleurverlies. Verder geeft Silvadec veel montagegemak en hebben de planken van Silvadec een anti-slip werking. Daarnaast zijn de planken door de unieke formule van hoog kwalitatief houtmeel (2/3) en polyethyleen (1/3) krasbestendig. Alle houtcomposieten planken worden in Frankrijk geproduceerd. Het kiezen voor Silvadec geeft u ook zekerheid. Op de terrasplanken van Silvadec geldt een garantie van maar liefst 25 jaar, bij plaatsing in een openbare ruimte geldt een garantie van 10 jaar.

Assortiment

Naturelle Gamma

De Elegance en Emotion terrasplank houtcomposieten vallen onder de serie Naturelle Gamma. De voordelen van deze serie is een natuurlijke uitstraling dat erg lijkt op onbewerkt hout. De planken zijn massief en kleurvast van binnen. De planken kunnen dan ook geschuurd, geschaafd en doorboord worden.

Hightech Gamma

Naast Naturelle Gamma is er ook de Hightech Gamma serie. Onder deze serie vallen de Atmosphere houtcomposiet planken. Het voordeel van de Hightech Gamma serie ten opzichte van de Naturelle Gamma serie is dat deze planken niet tijdelijk bruin verkleuren. Seizoen na seizoen blijven planken van de Naturelle Gamma serie hun mooie kleur behouden. Daarnaast zorgt de intense kleur dat elke plank echt uniek is.

Gecoat of niet-gecoat?

Wanneer u van plan bent de vlonderplanken te bevestigen aan een oppervlakte dat overal door de regen bereikt kan worden dan raden zij zowel de gecoate als de niet-gecoate Silvadec houtcomposiet planken aan. Indien er sprake is van een oppervlakte dat niet in zijn geheel door de regen wordt bereikt, bijvoorbeeld door een gedeeltelijke overkapping, dan raden wij een gecoate plank aan. Wanneer een oppervlakte namelijk niet in zijn geheel bereikt wordt door regen kan er water met vuil vanuit de niet-bedekte kant naar toelopen. Gezien de regen dit niet wegspoelt kan hier vuil oplopen en watervlekken ontstaan. Bij een gecoate plak speelt dit minder, de coating zorgt er namelijk voor dat er meer sprake is van afwatering en wordt het vuil niet opgenomen.

Donkere of lichte kleur?

Wij raden aan voor een lichte kleur te kiezen. Kunststof wordt over het algemeen al warmer dan hout of bamboe en een donkere kleur versterkt dit. Om een comfortabel terras te hebben, vooral wanneer u van plan bent met blote voeten te lopen, bent u dan ook meer geholpen met een lichte kleur.

Onderhoud

Net als bij hout en bamboe hoeft houtcomposiet niet behandeld te worden, één keer per jaar schoonmaken is voldoende. Bij afsluitingen wordt aangeraden om deze twee keer per jaar schoon te maken. Vanuit Silvadec wordt aanbevolen om een borstel met water en een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel) te gebruiken. Verder wordt aangeraden dit in de lente en in de lengte te doen. Reinig de openingen tussen de terrasplanken met een metalen lat voor een goede waterafvoer.

Let op:

  • Gebruik geen hogedrukreiniger
  • Gebruik geen oplosmiddel
  • Gebruik geen beits, verf of beschermend product, verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten op het oppervlak van de planken

Montage

De houtcomposieten van Silvadec zijn voorzien van inkepingen aan de zijkanten waardoor zij met het verborgen clipsysteem onzichtbaar gemonteerd kunnen worden.

Aslon montage

Naast montage met Silvadec clips is het ook mogelijk om Silvadec houtcomposiet planken te monteren door middel van schroeven of het Aslon systeem. Het Aslon Terras Onderconstructie Systeem is speciaal ontwikkeld voor een universele, eenvoudige en zeer snelle montage.

Naast dat het Aslon systeem u veel tijd bespaart in de montage, zorgt het ook voor een blinde bevestiging. Het systeem is licht van gewicht, weersbestendig en 100% recyclebaar. Verder geldt er 10 jaar garantie op het systeem (aluminium onderliggers en klemmen).

Milieubewust

Naast het leveren van kwaliteit composiet heeft Silvadec ook oog voor het milieu. Silvadec is zich goed bewust van de belasting op het milieu. Silvadec voert dan ook een ecologisch verantwoord beleid uit en geef hiermee gehoor aan de vereisten en strikte normen op milieuvlak.

De houtcomposieten van Silvadec zijn 100% recyclebaar en worden geproduceerd uit gerecyclede spaanders en houtzaagsel. Silvadec heeft in 2014 een ISO 14001-certificering ontvangen als bewijs van haar inzet voor het milieu door middel van een doorlopend verbeteringsproces ter verkleining van haar milieu-impact.  Voor verdere informatie verwijzen wij u graag door naar de milieucertificaten van Silvadec.