Composite Premium

Terras met een natuurlijke uitstraling en kleurbehoud.

Wanneer u op zoek bent naar houtcomposiet met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is Composite Premium de juiste keuze. Composite Premium houtcomposiet terrasplanken hebben net als Silvadec houtcomposiet een natuurlijke uitstraling. Waar Composite Premium verschilt van Silvadec is dat de planken van Composite Premium een dikte van 21mm hebben, 2mm minder dan Silvadec. Ook is er sprake van meer uitsparing. Verder hebben de terrasplanken van Composite Premium 20 jaar garantie, waar Silvadec 25 jaar garantie geeft. Voor beiden merken geldt bij plaatsing van de terrasplanken in een openbare ruimte een garantietermijn van 10 jaar. Met deze relatief lichte verschillen zult u geen verschil in kwaliteit merken. Voor veel opdrachtgevers, met name bij grotere projecten, wordt Composite Premium als de beste optie gezien.

Assortiment.

Co-ex (Brushed)

Composite Premium Co-ex planken zijn voorzien van een dun laagje polymeer materiaal, dit beschermt de plank tegen vlekken en UV-straling. Verder zorgt de coating voor een anti-slip werking.

De kleur van de Co-ex serie is bijzonder stabiel. Waar de andere Composite Premium lijnen tijdelijk verkleuren door het weer en met een lichtelijk andere kleur eindigen, hebben Co-ex planken hier geen last van. Dit maakt het de ideale plank voor gedeeltelijke overkappingen. De planken kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden.

De Co-ex serie is beschikbaar in de kleuren: Licht Bruin, Chocolade Bruin, Toffee Bruin en Muis Grijs.

Gestructureerd (Embossed)

Met de aangebrachte structuur wordt een natuurlijke uitstraling zo goed mogelijk nagebootst. De Gestructureerde Composite Premium serie geeft uw terras een originele en luxe look. De Gestructureerde serie is onder andere ideaal als terrasbekleding en zwembadomranding.

De Gestructureerde serie is verkrijgbaar in de kleuren: Antraciet, Licht Bruin en Donker Bruin.

Gegroefd (Grooved)

De gegroefde lijn heeft een perfecte anti-slip werking en is resistent tegen beschadigingen. Door de breedte van 180 mm wordt gezorgd voor een snelle installatie en is per m2 minder bevestigingsmateriaal nodig dan bij de standaardmaat van 150 mm.

Gecoat of niet-gecoat?

Voor het plaatsen van terrasplanken bij een oppervlakte dat overal door de regen bereikt kan worden raden wij zowel de gecoate als de niet-gecoate Composite Premium houtcomposiet planken aan. Indien er sprake is van een oppervlakte dat niet in zijn geheel door de regen wordt bereikt, bijvoorbeeld door een gedeeltelijke overkapping, dan raden wij een gecoate plank aan. Vuil zal bij de overkapping niet door de regen weggespoeld worden. Dit zorgt voor vuilophoping waardoor watervlekken ontstaan. Bij een gecoate plak speelt dit minder een rol. De coating zorgt ervoor dat er meer sprake is van afwatering en dat het vuil niet wordt opgenomen door de plank.

Donkere of lichte kleur?

Wij raden aan voor een lichte kleur te kiezen. Kunststof wordt over het algemeen warmer dan hout of bamboe en een donkere kleur versterkt dit. Om een comfortabel terras te hebben, vooral wanneer u van plan bent met blote voeten te lopen, bent u dan ook meer geholpen met een lichte kleur.

Onderhoud

Net als bij hout en bamboe hoeft houtcomposiet niet behandeld te worden, één keer per jaar schoonmaken is voldoende. Bij afsluitingen wordt aangeraden om deze twee keer per jaar schoon te maken. Vanuit Composite Premium wordt aanbevolen om een borstel met water en een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel) te gebruiken. Veder wordt aangeraden dit in de lente en in de lengte te doen. Reinig de openingen tussen de terrasplanken met een metalen lat voor een goede waterafvoer.

Let op:

  • Gebruik geen hogedrukreiniger
  • Gebruik geen oplosmiddel
  • Gebruik geen beits, verf of beschermend product, verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten op het oppervlak van de planken

Montage

De houtcomposieten van Composite Premium zijn voorzien van inkepingen aan de zijkanten waardoor zij met het verborgen clipsysteem onzichtbaar gemonteerd kunnen worden. Naast montage met Composite Premium clips is het ook mogelijk om Composite Premium houtcomposiet planken te monteren door middel van schroeven of het Aslon systeem. Het Aslon Terras Onderconstructie Systeem is speciaal ontwikkeld voor een universele, eenvoudige en zeer snelle montage.Naast dat het Aslon systeem u veel tijd bespaart in de montage, zorgt het ook voor een blinde bevestiging. Het systeem is licht van gewicht, weersbestendig en 100% recyclebaar. Verder geldt er 10 jaar garantie op het systeem (aluminium onderliggers en klemmen).

Milieubewust

Naast het leveren van kwaliteit composiet heeft Composite Premium ook oog voor het milieu. Composite Premium is zich goed bewust van de belasting op het milieu. Composite Premium voert dan ook een ecologisch verantwoord beleid uit en geef hiermee gehoor aan de vereisten en strikte normen op milieuvlak. De houtcomposieten van Composite Premium zijn 100% recyclebaar en worden geproduceerd uit gerecyclede spaanders en houtzaagsel.