GRADwood Composite Premium

Kleurvaste en natuurlijk ogende gevelbekleding.

Regelmatig kregen wij van klanten te horen dat zij op zoek waren naar kleurvaste en natuurlijk ogende gevelbekleding. Daarom heeft Omnibouw in samenwerking met Composite Premium de GRADwood Composite Premium gevelbekleding lijn ontworpen. De gevelbekleding is kleurvast, beschikbaar in drie kleuren (Ushuaïa Grijs, Warm Sienna & Lima Bruin) en dankzij het GRADwood systeem gemakkelijk te monteren. Daarnaast geeft Composite Premium maar liefst 20 jaar garantie (10 jaar garantie bij plaatsing in openbare ruimte). Wij hebben grote verwachtingen voor dit product gezien het voor velen de ideale gevel oplossing zal zijn. De GRADwood Composite Premium planken zijn voorzien van Co-extrusion. Dit betekent dat de planken over een High Tech Coating beschikken. Deze coating maakt de planken zeer krasbestendig en daarnaast is er geen sprake van een tijdelijke verkleuring. De planken kunnen als gevelparket en plafondparket dienen. Vanwege het holle karakter van de GRADwood Composite Premium planken zijn deze niet geschikt als terrasplank. Deze toepassing wordt dan ook ten sterkste afgeraden.

Efficiente montage.

De houtcomposieten van GRADwood Composite Premium zijn voorzien van inkepingen aan de achterkant. Hierdoor kunnen de planken simpelweg geklikt worden op het GRADwood verborgen clip-railsysteem.

Milieubewust

Naast het leveren van kwaliteit composiet heeft Composite Premium ook oog voor het milieu. Composite Premium bestaat voor 60% uit houtmeel gemaakt van uitvalzaagsel en schaafsel. Het kunststof is voor minimaal 80% gerecycled. Composite Premium is zich goed bewust van de belasting op het milieu. Composite Premium voert dan ook een ecologisch verantwoord beleid uit en geef hiermee gehoor aan de vereisten en strikte normen op milieuvlak. De houtcomposieten van Composite Premium zijn 100% recyclebaar en worden geproduceerd uit gerecyclede spaanders en houtzaagsel.

Minimale vuilophoping

Doordat gevelbekleding verticaal staat is er sprake van minimale vuilophoping, er is dan ook eigenlijk geen sprake van onderhoudsvereisten. Indien de gevel toch schoongemaakt dient te worden, kunt u het materiaal schoonmaken met een borstel met een mild reinigingsmiddel (afwasmiddel).

Maak vooral geen gebruik van:

  • Een hogedrukreiniger;
  • oplosmiddel;
  • beits, verf of beschermend product;
  • verfraaier, vernieuwer of dergelijke producten.