Buitenparket Hardhout

Hout met een unieke en natuurlijke uitstraling.

Bij Omnibouw kunnen wij u een groot aantal soorten hardhout aanbieden, waaronder Ipé, Padoek, Jutai, Garapa en nog veel meer. Welke soort hout u wilt is zeer persoonlijk, elke houtsoort heeft een ander soort vlam. Waar Padoek een opvallend contrast heeft, heeft Ipé een opvallende kleurvariatie. Daarnaast is hout een natuurlijk product en is elke plank uniek. Een unieke en natuurlijke uitstraling is vaak de reden waarom iemand hout boven composiet verkiest. Door de grote vraag naar hout zijn niet alle soorten altijd voorradig. Wij raden u dan ook aan om zo vroeg mogelijk contact op te nemen met Omni bouwom de mogelijkheden te bespreken.

Ipé

De Ipé is vanwege haar eigenschappen zeer populair bij de kenners van hout. De belangrijke redenen voor de keuze van Ipé zijn de stabiliteit, mooie vergrijzing en stroefheid t.o.v. andere hardhoutsoorten.

Padoek

Padouk wordt veel gebruikt vanwege de stabiele eigenschappen (met name in België). Het hout blijft zeer goed in vorm. Torderen, hollen en bollen komt nauwelijks voor. Padouk is zeer populair bij de kenners van hout.

Alungu/Jutai

Alungu B-Fix is een duurzaam hardhout, afkomstig uit de bossen van Congo en nu ook met FSC verkrijgbaar. Jutai B-Fix is eveneens een duurzaam hardhout, afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika.