Terras

Wij staan voor terrassen die een mooie uitstraling hebben.

Wanneer u een terras wilt aanleggen kunnen wij u helpen tot een keuze te komen uit de verschillende soorten hout, bamboe en composieten. hout en bamboe zijn beiden natuurlijke producten die een mooie uitstraling hebben en indien onbehandeld blijven een mooie vergrijzing vertonen. Waar hout en bamboe verschillen is milieubelasting. Waar bomen tientallen jaren nodig hebben om volgroeid te zijn heeft bamboe slechts 5 jaar nodig. Naast hout en bamboe hebben wij ook composiet materialen. Er zijn verschillende soorten composieten, namelijk combinaties van gerecyclede kunststoffen en hout, een aluminium kern met een houtlaag en volledig kunststoffen planken.

Hardhout

Bij Omni bouwkunnen wij u een groot aantal soorten hardhout aanbieden, waaronder Ipé, Padoek, Jutai, Garapa en nog veel meer. Welke soort hout u wilt is zeer persoonlijk, elke houtsoort heeft een ander soort vlam

Composiet

Composiet blijft in tegenstelling tot hout en bamboe vrijwel geheel op kleur. Indien u geen vergrijzing van uw terras wilt, dan kan dit een oplossing voor u vormen.  Composiet neemt daarnaast geen water op!

Bamboe

In de landen waar bamboe vandaan komt, veelal Azië, wordt het materiaal al eeuwlang gebruikt. Het is een zeer snelgroeiend gras dat na 5 jaar volgroeit is en gekapt kan worden. Wil je meer weten over onze Bamboo materialen?

TANwood Iroko

Het beste van TanTimber en Omni bouwkomt samen in TANwood Thermo Iroko.  Tantimber heeft voor de productie van de planken het hout zorgvuldig geselecteerd en  gemodificeerd voor duurzaam gebruik.