Thermisch gemodificeerd hout

(TANwood Iroko)

Een zeer flexibele en eigentijdse houtsoort.

Het beste van TanTimber en Omnibouw komt samen in TANwood Thermo Iroko.  Tantimber heeft voor de productie van de planken het hout zorgvuldig geselecteerd en  gemodificeerd. Dit proces zorgt voor een zeer stabiele en exclusieve plank. De TANwood Thermo Iroko kan naast buitenparket ook als gevelparket gebruikt worden.

Een zeer stabiele en exclusieve plank.

Door te werken met het GRADwood klik concept zien we dat de vochtregulering onder het buitenparket optimaal is. Het water blijft niet op een onderregel liggen en de wind kan altijd onder de plank door om voor ventilatie te zorgen. Dit geeft het TANwood Iroko een goede basis voor een lange levensduur. De TANwood Iroko geeft dan ook vele jaren een exclusieve uitstraling. Steeds meer professionals werken daarom het bevestigingssysteem. De zeer stabiele Thermo Iroko wordt met dit systeem snel gemonteerd en kan ook weer gedemonteerd worden.

De voordelen van TANwood Thermo Iroko:

  • TANwood Thermo Iroko is door het bakproces enorm stabiel en door de selectie van TanTimber een foutvrij hardhout. Door de stabiliteit die ontstaat in het hout na de thermische behandeling is het hout bestand tegen temperatuurschommelingen.
  • Naast TANwood Thermo Iroko en de High Density Bamboo Xtreme zijn vrijwel alle andere thermisch behandelde houtsoorten te zacht om als Buitenparket te gebruiken. Deze zijn dan ook niet ‘stilettohak-proof’.
  • De Iroko laat bij de vergrijzing een mooie houtstructuur zien en is tevens op het GRADwood systeem te verkrijgen.