Thermo Grenen

Het verantwoord alternatief op tropisch hardhout

Thermo Grenen is een milieu verantwoord alternatief op tropisch hardhout. Grenen heeft ten opzichte van andere houtsoorten veel kwasten. De hoge hoeveelheid kwasten geeft de gevel een robuuste en natuurlijke uitstraling. Thermo Grenen is verkrijgbaar op het Gradwood montage systeem in de maten 20x52mm & 20x117mm.

Thermische modificatie

Door de Grenen thermisch te modificeren wordt voor een aanzienlijk langere levensduur gezorgd. De thermische modificatie wordt gedaan door middel van een stoom behandeling. Na de behandeling neemt de Grenen minder water op, hierdoor zet het minder uit en krimpt het ook minder in. Naast stabiliteit zorgt de verlaagde wateropname dat schimmels en algen minder kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Onderhoud voor een goed resultaat

Onderhoud

Het wordt aangeraden om het hout jaarlijks te reinigen, hiervoor kunt u Woca Exterior Cleaner gebruiken. Voor de onderhoudsvoorschriften raden wij u aan om de website van Woca te raadplegen. Ondanks de thermische behandeling is de kans op schimmels en algen nog steeds aanwezig. Nederland heeft een zeer vochtig klimaat, voor algen en schimmels vormt een hoog vochtgehalte de ideale omstandigheid om zicht te kunnen vermenigvuldigen. Wij raden dan ook Woca Wood Primer aan om de ontwikkeling van schimmels en algen tegen te gaan. Het wordt aangeraden om de primer enkele weken na de montage toe te passen.

Kleur

Na de montage kunt u de Woca Exterior Olie toepassen om het materiaal op kleur te houden. De olie kan ook toegepast worden wanneer er al deels vergrijzing heeft plaatsgevonden, u zult zien dat hierna de orginele kleur vrijwel volledig terugkomt. Indien het hout al geheel vergrijsd is kunt u gebruik maken van de Woca Hout-Ontgrijzer, de oorspronkelijke kleur zal hiermee grotendeels terugkomen.