Wand- & Plafondparket

Uw woning binnen van een strakke uitstraling voorzien

Naast het leveren van Gevelbekleding & buitenparket kunnen wij u ook voorzien van wand- & plafondparket om uw woning binnen van een strakke uitstraling te voorzien. Voor wand- & plafondparket bieden wij Ayous, Essen en Beuken aan op het GRADwood systeem.

Let op: Het is belangrijk dat u als professional of u als particulier via uw professional doorgeeft dat het bekleding voor een binnentoepassing betreft. Niet alle materialen in ons assortiment zijn bestemd voor binnen gebruik. Het gebruik van niet geschikte materialen kan bijvoorbeeld binnen leiden tot een storende en langaanhoudende geur. Andersom zijn ook niet alle materialen geschikt om buiten toe te passen. Het gebruik van niet geschikte materialen kan buiten leiden tot schimmel ontwikkeling en een aanzielijk kortere levensduur.

Ayous

Ayous heeft een mooie en rustige tekening met nauwelijks kwasten. Als u uw wand of plafond een egale uitstraling wilt geven, dan is Ayous de juiste keuze. Ayous is een zeer zachte houtsoort, het is dan ook eenvoudig met handgereedschap te bewerken. Indien het materiaal geschoten met nagels dient te worden moet worden opgelet gezien ze gemakkelijk te diep of er doorheen kunnen gaan. Wij raden dan ook aan te kiezen voor Ayous op het GRADwood systeem.

Beuken (gestoomd)

Beuken heeft een hoge oppervlaktekwaliteit dankzij de houtstructuur met gesloten poriën. Een lichte en gelijkmatige kleur met een lichte roze tint door het stoomproces.  Het stoomproces neutraliseert groeispanningen en vermindert de kans op vervormingen scheuren bij de bewerking. Ayous, Essen en Beuken worden allen aangeboden met Grad profiel. Door gebruik te maken van het Grad systeem wordt gezorgd voor een blinde montage en een kaarsrecht resultaat.

Essen

Essen heeft een levendige tekening. Als u uw wand of plafond een sprekende hout uitstraling wilt geven, dan is Essen wat u zoekt. Het Essen hout komt uit Noord Amerika waar de bomen langzaam groeien. De langzame groei is terug te zien aan de mooie en fijne jaarringen. Ayous, Essen en Beuken worden allen aangeboden met Grad profiel. Door gebruik te maken van het Grad systeem wordt gezorgd voor een blinde montage en een kaarsrecht resultaat.

Profiel

Ayous, Essen en Beuken worden beiden aangeboden met Grad profiel. Door gebruik te maken van het Grad systeem wordt gezorgd voor een blinde montage en een kaarsrecht resultaat. Het Grad profiel is beschikbaar in de volgende maten:

  • 20×45 mm
  • 20×64 mm
  • 20×119 mm